Προβολές (Lunges) η πιο σημαντική άσκηση για πόδια – γλουτούς!

Πολλοί τις αγαπούν και τις προτιμούν στο πρόγραμμα τους με όλες τους τις παραλλάγες και άλλοι τις μισούν και τις αποφεύγουν. Συνήθως άτομαμε ευπάθεια στα γόνατα νιώθουν μεγάλη επιβάρυνση οπότε ο φόβος για τραυματισμό τους κάνει να τηις αποφεύγουν. Αλλά είναι και αρκετά έντονη άσκηση για όχι και τόσο γυμνασμένα άτομα.

Μαζί με τα καθίσματα, οι προβολές αποτελούν τις πιο βασικές ασκήσεις για το κάτω μέρος του σώματος (αν και στην πραγματικότητα δουλεύουν και τον κορμό) και χρησιμοποιούνται σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης.

Οι προβολές σε μαθαίνουν να αποκτάς καλή ισορροπία και συντονισμό των κάτω άκρων του σώματος (από τους γοφούς μέχρι τα πέλματα), κάτι που υπεροπλίζει τις επιδόσεις σου με όποιο σπορ ή είδος προπόνησης κι αν ασχολείσαι.
Προσοχή, σε καμία περίπτωση το προβαλλόμενο γόνατο δεν θα πρέπει να έρχεται πιο μπροστά από τις μύτες των δαχτύλων σας. Κρατήστε το στην ίδια ευθεία χρησιμοποιώντας έναν καθρέπτη για οδηγό.

Μπορεί να γίνει με βαράκια, με μπάρα ή μόνο με το βάρος του σώματος. Γυμνάζει τετρακέφαλους, δικέφαλους μηριαίους, γλουτιαίους και γενικά το μέσο κορμό. Μπορεί να γίνει σε διάφορες παραλλαγές, όπως προβολές προς τα πίσω, ή προς τα πλάγια.

Σας το προτείνω ανεπυφύλαχτα , προβολές λοιπόν σε κάθε προπόνηση ποδιών για δυνατά πόδια, γλουτούς, ισορροπία αλλά και κορμό!